Εκδηλώσεις

Το Ωδείο ΕΜΜΕΤΡΟΝ οργανώνει εκδηλώσεις, γιορτές, συναυλίες στο χώρο του ωδείου

Επίσης εξασφαλίζει εισιτήρια για την παρακολούθηση από τους μαθητές αξιόλογων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής, στην Εθνική Λυρική Σκηνή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ή σε ποιοτικά θέατρα.

Μέσα στις προθέσεις του Ωδείου, είναι η μετάβαση μαθητών στο εξωτερικό, για την παρακολούθηση ανάλογων γεγονότων.

Στις εκδηλώσεις που γίνονται στο χώρο του Ωδείου, έχουμε δημιουργήσει μουσικά σύνολα όπου συμμετέχουν οι καθηγητές με τους μαθητές.

  • Ο καθηγητής της Κιθάρας, Ξενάκης Δημήτρης, έχει οργανώσει σύνολα, όπου, ακούγονται έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, αλλά και παραδοσιακής – ρεμπέτικης μουσικής. Η μαθήτρια του Ωδείου Πλουμή Μαρία έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό παραδοσιακών οργάνων το 2000, όπου πήρε το Α’ βραβείο στο Λαούτο.
  • Ο καθηγητής του Βιολιού, Αντωνόπουλος Γιάννης, έχει οργανώσει κουαρτέττα εγχόρδων.
  • Ο καθηγητής της Μονωδίας, Μαρόπουλος Παύλος, διευθύνει την χορωδία του Ωδείου και διδάσκει τους μαθητές έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με μεγάλη επιτυχία.
  • Άλλη εκδήλωση – παιχνίδι, που λαμβάνει χώρα στο Ωδείο όπου συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι μαθητές, κατά την διάρκεια των διαλυμμάτων και της αναμονής γενικά και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση, χαρά και φανατισμό, είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια και το παιδικό μπάσκετ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η σπουδή της Μουσικής, αποτελεί την πρώτη ουσιαστική απόδειξη στα παιδιά, άλλα και στους ενήλικες σπουδαστές, ότι δηλαδή πρέπει να εργαστούν μεθοδικά, για να πετύχουν τους στόχους των.