Κωνσταντίνος Τζέμος

Ο Τενόρος Κωνσταντίνος Τζέμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές με τη σοπράνο Βαρβάρα Τσαμπαλή. Αργότερα  παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Piere Kaux (Α/ντη ορχήστρας) και A. Constantino(profesor της Ανωτ. Μουσικής Ακαδημίας της Φρανκφούρτης). Πήρε το δίπλωμά του με άριστα και συνέχισε να μελετά με τον τενόρο Β. Χατζησίμο, τη Sop. Meht. Σταματάκη και το βαρύτονο Θέμη Σερμιέ.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονικής, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Κ.Θ.Β.Ε, Επίδαυρο) και στο εξωτερικό (Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Ελβετία), ερμηνεύοντας κλασσικά, προκλασσικά, συγχρονά, μοντέρνα έργα των: Monteverdi, Beethoven, Dvorak, Bruckner, Θεοδωράκη κ.α.

Έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Εθνική Συμφωνική ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχηστρα του Δήμου Αθηνέων και την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, συνεργαζόμενος με μαέστρους όπως οι Olaf Koch, C. Johns, Χ. Αλισάφης, Γ. Αραβίδης κ.ά

Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις όπερας, οπερέτας, musical και πρόζας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Θεάτρου Θεσσαλονίκης, του Θεάτρου Κ. Δανδουλάκη και άλλων θεάτρων με σκηνοθέτες όπως τον Μιχ. Κακογιάννη, Χ. Φορτωτήρα, Γ. Ρεμούνδο, Κ. Ρουγκέρη κ.α. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παραστάσεις:"OEDIPUS REX" του C.M.v Weber (διασκευή για παιδιά), "MARIA KALLAS MASTER CLASS" του Τ.Mc.Nally, 'PIANO BAR το BOLERO" του Η.Loader, "O ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ" και "ΧΡΙΣΤΙΝΑ" του θ. Σακελλαρίδη, "ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ" του Γρ. Ξενοπολου, "ΟΙ ΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" και "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ" του Ν. χατζιαποστόλου, "Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ" του Η. Καπετανάκη.

Έχει επανειλημμένως εμφανιστεί σε δεκάδες τηλεοπτικές (δημοσιογραφικές και καλλιτεχνικές ) εκπομπές των περισσοτέρων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας και στο σήριαλ "Ασθνείς και Οδοιπόροι". Έχει πάρει μέρος σε εκαντονταδες συναυλίες ελαφράς μουσικής σε όλη την χώρα και με τους γνωστότερους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου και θεάτρου. Έχει ηχογραφήσει αναγεννησιακή και μπαρόκ μουσική στη Βενετία, το Συμφωνικό ποίμα "Αρετών Ανωτέρα" στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας και "Τα Τραγούδια του Θεού" σε μουσική Γ. Βούκανου.