Πέτρος Στεργιόπουλος

Αποφοίτησε με δίπλωμα Άριστα παμψηφεί από το Ωδείον Αθηνών (Τάξεις Δ. Φωτόπουλου, Urs Ruttimann) ερμηνεύοντας σε πανελλήνια πρώτη το κοντσέρτο του A. Jolivet καθώς και έργο δικής του σύνθεσης. Masterclasses με τους Marrion, Gerard, Kovacs, Kroeper, Jans διαδέχθηκαν μαθήματα ιστορικά ενήμερης ερμηνείας σε ιστορικά φλάουτα με τους St. Preston (Dartington School of Arts, Αγγλία), Chr. Gurtner (Austria Barock Akademie) και St. Bet (Scuola di Musica Antica Venezia).
Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Ελληνική Ορχήστρα Πατρών (διευθ. Saulius Sondeckis) καθώς και με την Sinfonietta Oρχήστρα Eγχόρδων (διευθ. Γ. Αραβίδης). Εκτός από την Ελλάδα, εμφανίσεις σε Γερμανία (Δημαρχιακό Μέγαρο, Ανόβερο) και Αυστρία (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Αίθουσα "Hofmannsthal", Βιέννη, Πύργος Rothchild, Weidhofen) συνυπάρχουν με την έντονη διδακτική του δραστηριότητα σε Αθήνα και επαρχία (καθηγητής φλάουτου / μουσικής δωματίου Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς).
Ως έκτακτος συνεργάτης έχει εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (διεύθ. Τάτσης Αποστολίδης), τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων και την ορχήστρα I maestri (διευθ. Αναστάσιος Στρίκος).
Με το σύνολο ΈΜΠΝΕΟΣ φυλλομετρά τη σπάνια εργογραφία ενώ ως απόφοιτος Δημοσιογραφίας (Ινστιτούτο Ακμή,1998) με ειδίκευση στην ειδησεογραφία ηλεκτρονικών μέσων (Ίδρυμα Μπότση 1999), στρέφει το μουσικογραφικό του ενδιαφέρον γύρω από την ιστορία των Ελλήνων φλαουτιστών.
Ως ειδικός συνεργάτης του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής σε θέματα διδασκαλίας του φλάουτου έχει εργαστεί στα προγράμματα VEMUS, Prelude. Με στόχο την ενθάρρυνση της μουσικής εκπαίδευσης σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας συντονίζει το πρόγραμμα "Εξ Αποστάσεως Μουσική Αγωγή".